HomeVW-busDe Romeinse stad “Complutum” in Spanje Log in

Comments

De Romeinse stad “Complutum” in Spanje — 2 Comments

 1. Mooi om te zien Nardi ……
  Zo reden wij vorig jaar langs de Hadrian Wall in Noord Engeland .De stenen grens welke de Romeinen bouwden tussen Anglia en de barabaren in het noorden .
  Het geeft een speciaal gevoel wanneer je in de “oudheid wandelt .
  Dat moet jij daar in Spanje óók gevoeld hebben , denk ik .
  Ciao….Frits

 2. Hadrian Wall, ook voor ons een bekende! Wij willen de Wall ooit “belopen”. Dat is een lange wandeling, die je vooraf kunt uitstippelen incl. overnachtingsplaatsen. We zijn er met tent + Subaru langs getuft, dus dat was een “makkie” voor ons. Nu nog het échte werk: te voet!
  Complutum valt niet te “belopen”, dat is een stads gebeuren. Normaliter vind ik stadsgedoe niks, maar… historische plekken bieden veel info over vroeger. Dat zet mij lekker aan het denken. Over toen en nu. Dus dan zijn steden ineens interessant! Voor winkelen kun je mij niet porren!
  Maar… mijn huidige interesse zet mij heel zachtjes ook aan’t denken over mijn spijbelgedrag op de HBS. Waarom duik ik er nu wél vrijwillig in en zat ik op de middelbare school doorgaans bij de rector op kantoor? Hoewel… voor geschiedenis en aardrijkskunde had ik doorgaans hoger dan een 8. Misschien was volkerenkunde of antroposofie een nog betere studie voor mij geweest dan maatschappelijk werk. En zo zetten mijn solotochten door Madrid en Alcalá mij tot nadenken als 60+-er

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>