HomeVW-busEen vluggertje van DHL Log in

Comments

Een vluggertje van DHL — 2 Comments

 1. Hallo Nardi Eshuis,
  We volgens als California freaks en zeilers jullie blog al een tijdje. Hebben ook ooit samen in Zilt gestaan. (Riddle)
  De vraag is naar de soort busmuts die jullie gekozen hebben. Wij willen n.l. van de zomer naar IJsland.
  Graag een reactie naar mijn email adres.
  Groeten, Egenolf en Inge

  • Ha Egenolf en Inge,
   Wat is de wereld klein. Samen in Zilt gestaan als bootjesmensen en nu beide California-enthousiastelingen. De trekkers wereld is klein over zee en over land, dat blijkt maar weer!
   Wij hebben van andere California-rijders deze busmuts-site doorgekregen: California-camping.de. Wij hebben een antraciet gekleurde muts besteld op onze grijze bus, 1 kleur (kan in 2 kleuren) en zonder ramen (een raam is een koude-brug).
   Wij hebben de busmuts dit weekend op Texel voor het eerst op ons dak gedaan (simpel hoor!) i.p.v. de drie losse flappen die je voor de VW California kunt bestellen. We wilden door een zeilmaker de drie flappen aan elkaar laten zetten, om de tocht op de twee hoeken kwijt te raken. Gedoe en gefreubel. En… dan heb je nog geen flap aan de achterkant van het dakje. Dus koude voeten! Deze drie losse flappen bewaren we voor het herfst/voorjaar/zomerseizoen. De flappen zijn eenvoudig aan te brengen en voorkomen, dat de tent zelf te nat wordt bij hevige regen. Ga je verkassen, dan is de tent nog droog en hoef je alleen maar drie flappen maar te drogen.
   De busmuts is warmer dan de drie flappen, omdat je minder tochtgaten hebt. De muts loopt ook door aan de achterkant, dus zonder openingen helemaal rondom. Maar… onze “adviseurs” hebben de busmuts vervolgens aan laten passen door een zeilmaker. Dat gaan wij ook doen. We laten de voor- en achterkant iets verlengen, zodat er geen kieren meer op het voor- en achterraam zitten en de isolatie wat verder doorloopt op de ramen. De verlengde stukken worden bevestigd met extra zuignappen (de busmuts wordt met twee zuignappen geleverd, maar je hebt er dan extra twee op het achterraam en nog één extra op het voorraam (in het midden) nodig).
   Wij puzzelen nog op extra warmte, naast de busmuts en de kachel. We hebben allebei een Mummy van Beversport. Deze zijn niet van de zwaarste kwaliteit (max -1) en niet voldoende (voor mij, koukleum). We dubben of we nog twee dikkere Mummys kopen (dure grap) of dat we een zwaarste winterkwaliteit ganzendonzen tweepersoons dekbed aanschaffen (ong. de prijs van één, 1,5e Mummy). En zo prakkiseren we wat uit om de California T5 helemaal naar onze wensen te maken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>