Home2017 BlogsExtreem koud, extreem mooi Log in

Comments

Extreem koud, extreem mooi — 5 Comments

 1. ha sportievelingen,
  Buiten begon bij bever -;) Wat hebben jullie weer een prachtige tocht gemaakt, super genieten zeg!
  Dank voor de prachtige foto’s waardoor wij al dagenlang kunnen meegenieten.
  Alsjeblieft nog 1 cliffhanger…. iets met insneeuwen en redding door de sneeuwschuiver?
  liefs uit een druilerig oord, S & JW

 2. Hoi Nardi

  Prachtige foto’s van bittere kou .
  Geniet ervan.
  Hoe voorkomen jullie overigens dat de accu wéér leegloopt?
  Kun je die binnenverlichting op UIT zetten ?
  En uuhhh …….Hou er rekening mee dat een normale lood-accu een enorme optater krijgt wanneer hij eenmaal hélemaal ontladen is geweest.
  Dat is mosterd na de maaltijd ( dat snap ik ook ) maar de capaciteit daalt dramatisch .Ga er dus gerust van uit dat hij daardoor 3 of 4 jaar éérder dan normaal “de geest geeft” . ( Sorry voor dit vervelende berichtje ) Maar dan kun je daar tenminste rekening mee houden .
  Voor nú alvast een héél gelukkig nieuwjaar voor jou en Harco .
  Ciao….Frits

 3. Lieve S en JW, nóg een cliffhanger? Nou, deze dan, nog een keer. Toen de sneeuwschuiver-stuiver kwam, stonden wij nog op het pad beneden. Hij was boven sneeuw aan het wegspuiten. Maar ik had de middendeur van de bus nog niet dicht! Wil je weten hoeveel natte zooi er hier aan de spijkers in de kamer, die in het hout zijn getimmerd zodat je spul kunt drogen (geen overbodige luxe hier), hing? Druip nat van de poedersneeuw! Ik vertelde dit net aan mijn zus Ina en die gaat nu schaterend het Oude Jaar uit

 4. Ha Frits,
  De binnenverlichting staat nu standaard op uit, maar dat is eigenlijk niet handig in een land waar het nu om 9 uur licht wordt en om 15 uur gaat schemeren. Nou ja, de VW-bus moet toch voor onderhoud naar Scharphof. Dan kunnen zij de accu’s nakijken. Wij hebben gebeld naar Nijverdal en ook zij vertelden, dat de accu’s dit niet leuk vinden. Oud nieuws, want wij hebben hééééél lang boten gehad, waarmee wij ook ‘s winters zeilden en dat vraagt iets meer van de techniek dan alleen zomers varen. Gelukkig hebben wij een snoer waarmee wij de bus kunnen opladen en een buiten-stopcontact. Nu staat de motorblokwarmer 3 uur / dag aan en ‘s nachts laden de accu’s op. Uit voorzorg, want deze zijn al lang weer stampie. Maar veronderstel… wij willen geen dag op de latten missen! Het sneeuwt overigens weer… We hebben net een zak met oliebollen met poedersuiker in een apart zakje naar de geitenboeren gebracht 9 km verder op. Hebben zij ook in stijl Oud en Nieuw. Godt Nyttår!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>