Home2018 BlogsOrkaan Knud is knudde Log in

Comments

Orkaan Knud is knudde — 2 Comments

  1. Leuk, dat het bij jullie in Tromsø nu warmer is dan in Nederland. Dan kunnen de Nederlanders hier hun beeld over Noorwegen bijstellen: “het is er altijd koud én donker!” Bij jullie is het straks in de winter inderdaad donker, maar daarvoor in de plaats krijgen jullie een paar uur overdag het “blauwe licht”. Dat schijnt net zo mooi als het Noorderlicht te zijn! En de hele dag donker? Rond de Poolcirkel komt de zon nog op tussen 9-16 uur. Waar wij gaan wonen, ten zuiden van Oslo, is het aantal lichturen niet zoveel minder als hier in Den Oever. Uur later licht, een uur eerder donker ongeveer. Helemaal niet erg, weten wij uit ervaring. Mooie tijd om kaarsen aan te doen, begin december de kerstversiering uit de kast te halen, een boek te lezen en het tempo aan te passen. Soort winterslaap, waar de Noren massaal uit ontwaken als de 1e terras-dag zich aanmeldt! Dan vloeit het bier rijkelijk tot in de vroege uurtjes…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>