Home2019 BlogsMilieu begint bij jou zelf! Log in

Comments

Milieu begint bij jou zelf! — 2 Comments

  1. Op de noorse tv is er een kort verklarend filmpje te zien dat men het allerbest zo’n polyester boodschappentasje, die je kunt oprollen en in je handtasje kunt stoppen, kunt gebruiken en die het minst milieuverpestend is. Dan komen de plastic tasjes!!!!! En dan pas de overige tassen, want om ze te maken hebben die overige andere tassen heel veel milieuverpestende handelingen nodig om ze te fabriceren!
    Overigens was het afgelopen jaar een hele grote schoonmaakactie langs de kust. Heel veel materiaal uit de scheep/vis-vaart, en bij de grotere steden enorm veel plastic bestek!!!

  2. Zolang dat polyester tasje de boodschappen houdt en niet uitscheurt? Ik ben twee stoffen tasjes in mijn rugzakje. Een Nederlandse van de HEMA en een Noorse van JOKER. Als ze vies zijn, gaan ze in de was. Houden ook zware boodschappen. Die kratten (we hebben deze in de auto liggen) zijn makkelijker voor zware / veel boodschappen. Als ik straks weer kan fietsen, komen die stoffen tasjes weer in´t vizier. De COOP in Svelvik weet inmiddels, dat ik pontificaal dat rode krat open klap. Zij vragen niet meer of ik een plastic tas wil! Er is vorig jaar een film geweest op de NRK van een Noorse dame, die absoluut geen in plastic verpakte groente en fruit wenste. Dat was best lastig! DNT zal vast dit jaar ook weer een schoonmaakactie organiseren. We houden het in de gaten. Jullie ook?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>