Home2019 BlogsOpknappertje / Pusset opp Log in

Comments

Opknappertje / Pusset opp — 2 Comments

  1. wij zijn ook met een pelletkachel bezig, en willen ook zo’n ventilatortje er op..
    zijn ze daar bij jullie wel te betalen?? hier nogal prijzig.
    wordt het vuur bij jullie kachel vanaf de onderkant gevoed?

    • Dat ventitalortje staat los op de kachel. Bij een bouwmarkt gekocht. Is niet meer dan dat ding. Geen stroom, geen batterij. Zodra het warm wordt onder zijn voeten, begint hij te draaien. Wij zijn nog steeds niet tevreden over de Aduro-hybride (pellet en/of hout). We hebben een brief met foto’s gestuurd en een ontvangstbevestiging ontvangen. Toen was het stil. De Aduro werkt ongeveer 17 uur probleemloos in stand 1 en 2 (3 nog niet geprobeerd), na vele aanpassing via de app (zo’n kachel is bijna een computer!), maar na ong. 17 uur bouwen de pellets zich op in de brandkamer. Vinden wij niet veilig. Officieel slaat de kachel zelf af als ie te warm wordt. Maar… dan willen wij thuis zijn én dagtijd. In Nederland heb je waarschijnlijk of een pelletkachel of een houtkachel. Wij kozen voor de hybride, want als de stroom zou uitvallen en het vriest bijv. -20, dan kunnen we verder op hout branden. De pelletkachel heeft namelijk 220V nodig! Op hout doet de hybride het perfect! Boven in de kamer hebben we een houtkachel van Aduro. We hebben nu uitgevonden, door en een gek rek in te leggen met wat pellets en dan er houtblokken op te stapelen, dat de kachel meer dan perfect brandt!!! Af en toe een handje pellets voeden en 2 blokjes en branden maar. Super warm! Op pellets is de kachel veeeeeeel schoner. Ik veeg ‘s morgens de ramen van de hybride zo ff schoon met een papiertje. In de houtkachel, gebruik ik natte keukenrol met as uit de kachel en poets dan de ramen schoon. Iets meer werk. Kachels zijn hier gemeengoed en in verhouding niet zo duur! Net als hout trouwens. Houten deuren zijn bijv. veel goedkoper dan in Nederland. Maar…. in tegenstelling tot alcohol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>