Home2019 Blogs65. bursdag/verjaardag Norsk-Nederlands-Svensk Log in

Comments

65. bursdag/verjaardag Norsk-Nederlands-Svensk — 7 Comments

  • Dat was een super verrassing! De Noren en Zweden vonden het erg leuk dat zij door Harco waren uitgenodigd en ik was al helemaal super blij. Na 1 jaar in Noorwegen zó aan tafel kunnen zitten? Dat maakt ons blije mensen!

 1. Gratulerer så mye med bursdagen din. Altfor sent, men men…ingen av unskyldinger gjelder! Jo, jeg var i Nederland….kjøpte whisky og masse annet.

  • Jeg har sett nok, nok og mer enn nok ‘kroeg’ bilder med ‘tap’ øl fra deg i det siste! 😉 Meget sjalu! Håper du hadde det fint på 60. bryllupsdagen til foreldrene dine? Og hva er ‘masset annet’? Hagelslag? Drop er ikke nødvendig lenger. Det kan du kjøpe i Norge! I Dansk butikken ‘Flying Tiger’. Drop kommer fra Sverige forresten… Og ‘mergpijpjes’, som er solgt som ‘dessert snitter’ kan du kjøpe på Europris. Nå har jeg gjettet det! Denne salve for å unngå gnagsår etter de første milene på ski?! O ja, på Hellumvannet, NO for Blindevannet, har det vokst opp 12 cm is! Vi hørte nyhetten på fakkelvandring i går kveld!

 2. Oef, wat één biertje al niet los kan maken…;-) Het was een mooi feestje, en een gezellig rondje met de trein langs vrienden. Masse annet? Kaas, kaas, pindakaas, speculaas, appelstroop, marmite, zuurkool (de echte, niet de zoete noorse), potjes ansjovis (in olie, niet in noorse lake, bah) , betaalbare thee, espressobonen….blant annet…

  • Ja leuk he, hoe je een Nederlander in ‘drooggezet’ Noorwegen op stang kunt jagen 😉 Je hebt, aan de foto’s te zien, je heerlijk vermaakt met vrienden!
   Ik heb lekkere kaas gevonden in Noorwegen! Østavind van Tine. Heeft COOP Extra. Heel pittig en prima eetbaar. Ik zag dat er nu (rond Kerst) ook pakjes liggen met plakjes, naast een stuk kaas. De kinderen van de vluchtelinge kunnen moeilijk wennen aan de Europese smaken. Ik heb rijstwafels gekocht en… pindakaas (bij de KIWI). Hoop dat ze dat wel lusten, want ze moeten straks met een lunchpakket naar school. Dat wordt nog wat! Speculaas, tja, die kruiden hebben ze hier niet. Goed om te onthouden! Als een Nederlander weer vraagt wat ie mee kan slepen, kan ik om speculaaskruiden vragen. Is er dit appelland geen appelstroop? Dat verbaast mij! Of misschien niet, want Noren beregenen de appelbloesems ook (nog) niet als vorst dreigt! Soms….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>