Home2020 BlogsVirus Log in

Comments

Virus — 6 Comments

 1. ik hoor van iedereen die zich laat testen dat het heel erg spannend is. Wat een fijn nieuws dat wij meteen te horen krijgen dat het geen corona is. Beterschap

  • Nadat ik het blog had gepost, hoor ik uit nabije kring van nog twee mensen op pittige afstand van ons, over hetzelfde virus. Blijkbaar vliegt dat virus snel door de lucht over grooooote afstanden. Zelfde klachten: blazende hoofdpijn, keelpijn, spierpijn. Reden genoeg om een Koronatent in te worden gestuurd, want we zijn alle drie getest! Negatief dus. Dat spannende zat um bij mij in het gevoel van onwerkelijkheid versus: wie heb ik besmet als de test positief is?
   Vandaag, de 12e augustus, was er hier weer een persconferentie. Als het niet strikt noodzakelijk is: niet over de Noorse grens reizen. Nederland is officieel weer ‘rood’ verklaart.
   Op Noorse luchthavens staat nu een Covid-19-test-tent, waar iedereen die het land binnen komt, zich gratis kan laten testen. Helaas doet niet iedereen dit. Nu de kennismakingsweek van studenten in volle gang is, neemt het % besmetten in die leeftijdsgroep toe. Jongeren op hun beurt zeggen, dat besmettingen toe zijn genomen nadat Noorwegen zijn grenzen (met Finland het laatste land in Europa) heeft open gegooid voor de meeste Europese landen. Want, zeggen de jongeren, na de demonstraties m.b.t. ‘Black lives matters’ in Noorwegen, waar veel jongeren aan deelnamen, was er geen uitbraak. Maar… toen zat Noorwegen nog op slot.
   De situatie is zorgwekkend, vooral in Oslo, waar de burgemeester zit te broeden op ‘het op slot doen van Oslo’. Dus niet over de Noorse grens en niet naar Oslo!

 2. Ojee, onzekere dagen dus. Zowel voor jou als ‘zieke’, maar ook voor Harco. Van harte beterschap, en dat je er gauw weer bovenop komt.

  • We hadden allebei hetzelfde virus. Harco was het sneller de baas dan ik. Maar ik sta ‘gewoon’ weer op de ladder, hoor! Nog wat klachten, maar die schilder ik het lijf wel uit 😉

  • Je bent je bewust hoe kwetsbaar je bent! Je staat in de rij tussen ‘mogelijk besmetten’. De lopenden moeten zich in de rij opstellen tussen de auto’s. Eigenlijk best gek.
   En dan komt Korona ineens heel dichtbij als de verpleegster, helemaal verkleed met masker, lange jas, blauwe handschoenen en zo’n scherm voor het gezicht, vraagt of je jouw mond wilt open doen. Huppa, die stok er in, totdat je bijna kotst. En of je je wilt ontspannen en je hoofd achterover wilt houden en huppa, zo’n stok je neus in. Ik heb vervelender onderzoeken gehad, dus mij hoor je niet piepen. ‘t Is zo gebeurd en dan heb je zekerheid!Gewoon de ladder weer opkruipen en verder gaan met schilderen. Perfect medicijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>