Home2020 BlogsNedløp med såpevan / Regenpijp met zeepsop Log in

Comments

Nedløp med såpevan / Regenpijp met zeepsop — 2 Comments

  • 99% van de Noorse huizen is van hout. De verf is beter ontwikkeld dan in Nederland, want iedereen schildert hier zijn huis. Als je het goed doet ben je er weer jaren klaar mee. Ik vind het handiger om de muren waar de zon op staat vanaf nu iets vaker te doen. Dus de volgende keer niet in 1x het hele huis, maar stap voor stap een muur. En dan opschuiven naar de volgende.
   En plastic? Dat is ongelooooooooflijk vloeken in de kerk! Ook niet goed bestendig tegen het Noorse klimaat. We hebben bij David in Canada, op dezelfde breedtegraad, plastic buiten-wanden van huizen gezien. Die ‘werken’ niet mee met weers- en temperatuursveranderingen. Grote kieren, waardeloos!
   Ik denk zelfs dat een plastic wand hier erg duur zal zijn. Want import kost nogal.
   En volgens mij kijken ze bij Monter, de plaatselijke doe-het-zelf, ons minachtend aan als wij om kunststof zouden vragen! Dus hout en kwasten maar. Leuk werk, hoor! Wierhooft was ook van hout.
   Het voordeel van hout is, dat je rustig een deel van een muur kunt vernieuwen of veranderen. Dat is veel makkelijker dan bij steen of beton. En nadat je het weer geschilderd hebt, zie je er niks meer van!En… een houten huis isoleert beter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>