Home2022 BlogsTo unge liten Tårnfalken og en Blåvinger / Twee jonge Kleine Torenvalken en Blauwe vlinder Log in

Comments

To unge liten Tårnfalken og en Blåvinger / Twee jonge Kleine Torenvalken en Blauwe vlinder — 2 Comments

  1. Wat ‘n droppies , die twee jonge valken .zitten ze vlakbij huis , zodat je ze voortdurend kunt zien groeien ?

    • Ja, ze zaten (gisteravond uitgevlogen) naast de voordeur en bij de werktent. Dat was het nest van die Ransuil, die hier met twee jongen huisde vorig jaar. Heel bijzonder om het gedrag van de ouders en de jonkies twee weken te volgen. Drie keer gillen, betekende, dat de jonkies stil moesten zijn en niet meer mochten melden, dat zij pa of ma met eten zagen invliegen. Stilte! Wat een discipline! Die jonkies waren niet bang voor ons. We werden de hele dag op de voet gevolgd. Toen de jonkies uitvlogen in de tuin, viel een van de ouders mij aan. Waarschijnlijk omdat die jonkies dan extra kwtesbaar zijn. Dat was akelig, want een paar weken geleden is een professionele fotografe zo aangevallen, dat er 10 (!) operaties aan te pas kwamen om haar gezicht te herstellen. Ze is blind aan 1 oog. Nu heb ik maar een kleine camera en niet zo’n super lens, die roofvogels als ”boos oog” zien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>