Home2022 BlogsForsvaret skjerper beredskapen / De krijgsmacht verhoogt de paraatheid Log in

Comments

Forsvaret skjerper beredskapen / De krijgsmacht verhoogt de paraatheid — 4 Comments

  1. Geeft toch wel onrustige gevoelens bloot. Noorwegen is goed voorbereid maar naar dat je buurman deze handelingen uitvoert.

    • Noorwegen is strategisch belangrijk voor die akelige buurman, qua ligging, olie en gas. Inmiddels is het niet bij 1 drone gebleven. Vandaag (18.10) werd het luchtruim rond Stavanger gesloten, dus geen vliegverkeer meer vanaf Stavanger. Er zijn nu dagelijks meldingen over droner op nogal strategische plekken in Noorwegen. Ik ben gestopt met aanvullen van dit blog, want het is nogal angstaanjagend en deprimerend wat er hier gebeurt! Laten we hopen dat Noorwegen niet naief is en actief blijft. Ze zijn in ieder geval extra paraat te land, in de lucht en ter zee!

    • Hopelijk wel en in heel Europa en de rest van de wereld. Wij kijken nu een aantal series over WOII. Het lijkt er akelig veel op, dat de geschiedenis zich kan herhalen. Putin heeft veel belang in Noorwegen, vanwege de ligging en vooral de delfstoffen, waar Europa nu afhankelijk van is. Als Putin Noorwegen buiten spel zet, heeft Europa een groot probleem c.q. een akelige koude winter in het vooruitizicht, zoals nu de stakkers in de Oekraine tegemoet gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>