Home2023 BlogsHerman Eshuis: de feestende schoenmaker Log in

Comments

Herman Eshuis: de feestende schoenmaker — 4 Comments

  1. Verrassend, Nardi, zo opeens je vader voorbij te zien komen, waar je me alweer een tijd geleden zoveel over vertelde. Een bijzondere man, misschien beter gezegd: een buitengewoon mens (!)

    • Ja, buitengewoon was hij. Wat een besmettende energie. Dat hij op 68-jarige leeftijd heel snel binnen een paar uur overleed, zoals hij zijn leven leefde, verbaast mij nog steeds niet. Hij had toen al drie levens geleefd. De koek was ‘gewoon’ op! De verhalenbundel, waar we ooit over spraken, daar is het niet van gekomen. Ik kan mij bijv. nog herinneren, toen we op vakantie naar Oostenrijk gingen met die vierkante Volvo, dat hij ordners met boekhouding in de kofferbak moffelde. Helaas zag ik dat en die ordners bleven achter in Rhenen, waar wij toen woonden. Hij wat aangebrand en ik dacht toen al: ”Jij hebt rust nodig!”

  2. Wat een gozer he! Die journalist wist pa goed te duiden, dat heb ik doorgegeven aan de aardige juffrouw, die me te woord stond bij de Haarlemmer. Ze gaat proberen een exemplaar op te sturen, dus: wordt vervolgd!

    • Leuk, die kun je inlijsten! Die zomerfeesten in Arnhem met die prachtige concerten in het Sonsbeek-park, zijn mooie herinneringen. Anton Karras was vast onder de indruk van pa, maar ma vond hij leuker 😉 (oeps)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>