Home2023 BlogsWhat’s in a name? Log in

Comments

What’s in a name? — 4 Comments

  1. Leuk weetje, ik ben nu natuurlijk ook heel nieuwsgierig naar de onderzoeksresultaten van meer verschillen van Noren/Noorwegen en Nederlanders/Nederland.
    Succes er is vast veel meer dan kou en sneeuw wel of niet met kerst.

    • Er zijn best veel verschillen! Noren zweren bij het wetboek en regels. Is er een regel voor? Dan houdt iedereen zich hier aan! En ‘herhaling’ is ook een ding! Ieder jaar hetzelfde Kersteten! Ik durfde vanavond op Vassås te vertellen, dat ik geen ”ribbe” eet (een soort ribbetjes maar dan super vet). Oi! Maar gelukkig kon ik het goedmaken met ‘lutefisk’ en ‘rakfisk’. (gefermenteerde vis) Toen steeg ik ineens in achting en riepen de Noren in koor: ”Jjij bent Noorser dan wij!”. Hahahahaha

  2. In NL is de laatste jaren de trend dat vrouwen zowel hun eigen naam als die van hun man gebruiken. Weer dubbele namen dus. Het komt op mij over als terug naar de jaren 50/60. Ik vroeg een jongere collega waarom ze dat zo deed. het antwoord was dat het makkelijk was op school, dan weten de leerkrachten beter met wie ze te maken hebben. M.a.w.. dan weten ze ook hoe de vader heet en herkennen ze die naam als hij zich meldt. Tja ik snap dat dat makkelijk kan zijn maar ik denk dat er nog meer achter zit.

    • Terug naar het jaar krijt! Wat een onzin. Ik neem aan dat de naam van manlief dan nog altijd als 1e komt? Dit weekend zit ik tussen heel veel vrijwilligers en kijk dan rond, welke dame niet haar eigen naam meer heeft. Dat is er dan één. Een uitzondering dus! Kinderen hebben doorgaans wel dubbele achternamen van vader en moeder en dubbele voornamen trouwens. Dus als ik uit de achtkamer wordt geroepen met: ”Nardi Henriëtte Eshuis”, kijkt niemand raar op en denkt: ”kapsones meid!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>