Home2023 BlogsProblemer med varmepumpe / Problemen met warmtepomp Log in

Comments

Problemer med varmepumpe / Problemen met warmtepomp — 2 Comments

    • Hahaha, de buitenpomp is op een verkeerde plek geplaatst. Naast de voordeur is pure onzin. Vergeet dat met die kogellager. Het is een gloednieuwe pomp. Deze moet naar de andere kant van het huis verhuizen. Dat is een wereld van verschil! Heeft te maken met ‘hoe werkt een warmtepomp’.
      De andere die aan de andere kant hangt (zelfde firma) hoor je niet en die is 8 jaar oud! Dan geeft het binnenelement niet genoeg warmte op de juiste plek in de hal (hangt ook op de verkeerde plek). De pomp buiten produceert massa’s water (ijs dus bij ons), ook dat klopt niet. Kortom: Wet van Murphy! Voor ons betekent dit gaten in de muren, nieuwe gaten in tegenoverliggende muren en verbouwen van traptreden, waaronder het binnenelement moet hangen. Nu nog ”ja, dat gaan we doen”. Inmiddels wel een rekening van de electricien van bijna 400 euro voor een extra groep en een stopcontact bij de voordeur buiten. Voor noppes, als de pomp verhuist. Weer een electricien om draden naar de nieuwe groep te trekken, dwars door het huis? Hoe vrolijk worden wij hier van?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>