Home2024 BlogsFrigjørelsen av Gaupen / De Gaupen is bevrijd Log in

Comments

Frigjørelsen av Gaupen / De Gaupen is bevrijd — 2 Comments

  1. In Nederland zijn nu ook van doordrongen; Noorwegen wordt het nieuwe skigebied van Europa. Flink gepromoot, voor in het gebied nabij Sjusjoen.

    • Er is maar één kleine KLIMA-probleempje: er valt in korte tijd meer neerslag (sneeuw in de winter), de bergpassen zitten vaker dicht (extreem weer) en het sneeuwseizoen wordt heftiger maar korter! Vorig jaar stonden wij in mei nog op de latten. Dat halen we dit jaar niet!
      Sjusjøen, Geiloo, Kvittfjell, Håfjell, Trysil, Lifjell e.d.: modaine skigebieden, uit de kluiten gewassen met nieuwe hutten. Wat heet ”hutten”? Enorme huizen van 3 tot 6 miljoen met 3 verdiepingen. Een originele hut is klein, zonder water, zonder stroom. Dus de hut-idylle met kaarsjes aan is om zeep geholpen.
      We gingen voordat wij de hut huurden op Solhaug, te ski op Sjusjøen. Enorme lengtes met løypes! We zijn er terug geweest en schrokken ons het apenzuur! Niet meer te herkennen, zoveel hutten, zo druk, zo vol, zoveel mensen. En… de omgeving van Sjusjøen (sneeuwzekerder dan Venabygdsfjellet) is niet zo imponerend als de Rondane en Sollia! De tochten die wij nu maken op ”cross country skies” kunnen we daar niet maken, bergje op en af… Maar de gemiddelde burger zoekt vertier en drukte op en Sjusjøen heeft altijd al een goede PR gemaakt over zichzelf!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>