Home2024 BlogsHvorfor forsvinner fuglene? Waarom verdwijnen vogels? Log in

Comments

Hvorfor forsvinner fuglene? Waarom verdwijnen vogels? — 2 Comments

    • Kringloop: er zwemt minder vis bijv. De Noorse vissers zijn boos, want ze krijgen minder quota om kabeljauw te vangen. Maar er is minder kabeljauw (klima en overbevissing)! In Oslofjord en Drammensfjord mogen zelfs sportvissers niet meer op kabeljauw vissen. En dan het veranderende klimaat er nog bij, waardoor vissen het nog hogere Noorden opzoeken. Dus een verschuiving van de voedselketen en dus ‘lege borden’ voor vogels langs de kust. Op de voederplekken thuis en op de hut zien we minder vogels. In Svelvik nog wel Eekhoorns, maar hier niet eens meer… En dan de jachtquota… wij zijn niet langer verbaasd dat we steeds minder sporen zien van wild! Op het eiland Runde stikte het van de Papagaaiduikers. Fantastisch om te zien! Nu is het angstaanjagend uitgedund. Minder kleine vogels? Minder Roofvogels! We zijn benieuwd of wij dit jaar op de hut nog een nest met Roofvogels naast onze voordeur krijgen? Ook onder water is er langs de Noorse kust een nadelige verschuiving. Ik zou geen aandelen meer kopen in wat men aan eetbaars van de zeebodem haalt… Kortom: wij houden ons hart vast, zelfs in een land waarvan je zou denken dat vervuiling en ”klima” niet zo’n grote tol vraagt?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>