HomeVW-busMessi in spé Log in

Comments

Messi in spé — 4 Comments

  1. En in Andorra nog heerlijk ‘gesmuld’ van de grote winkels met van alles op het gebied van kamperen? (belastingvrij!) Of laat je Bever niet in de steek.
    Harco, werkse dan maar weer in Madrid en Nardi veel plezier met je camera.

    • We vonden Andorra de grootste vergissing die we in 2016 (tot dusver) maakten! Nee, we zijn niet eens uitgestapt om te winkelen. Wát een mensenmassa, auto-stroom, overal tankstations en verder niks moois!!!!! Gewoon één grote file met kooplustigen (m.u.v. 2 Nederlanders). De plek waar we konden overnachten was akelig, grauw, luguber etc. Er kwam ‘s nachts bewaking met een hond langs. Dat zegt genoeg. We zijn terug in Spanje, nu in Alcalá. Een stad bomvol historie, monumenten. Andere koek dan Andorra!

  2. Nog erger geworden dan vele jaren geleden. Onze tent had het begeven en we waren toch in de buurt … grrrr niets gekocht, doorgereden.

  3. Ja, dát klinkt nog erger dan onze ervaring! Wij hadden niks nodig, gelukkig. Dus hoefden de auto niet uit. Wát een gekunsteld land. Vreselijk. Zeker als je de confronterende armoede in Spanje daarna ziet. Ik zag een vader met zoon op maandag de 17e de vuilnisbakken leeghalen in Alcalá en de etensresten in een boodschappenkarretje doen. De contrasten met de fraai gerestaureerde stad, de dure kinderen in dure schooluniformen, zijn erg groot. Ik loop namelijk ook de buitenwijken in… daar word ik triest van. Zovéél armoede! Maar ook op het platteland, in de bergdorpjes. Dorpen zijn ingestort of Spanjaarden wonen op de bgg, terwijl het dak boven de 1e verdieping grote gaten heeft. In hetzelfde dorpje staan dan wel een paar zwaar gerestaureerde huizen. We praten daar veel over, want hoe zit dit nu? (Wijn/vee/graan-boeren versus mensen die hun baan hebben verloren? Erg triest hoor. Spanje zit verder in de recessie dan Nederland ooit gezeten heeft!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>