Home2017 BlogsRondje Sollia – Gråsjø – Friisvegen Log in

Comments

Rondje Sollia – Gråsjø – Friisvegen — 2 Comments

  1. Hoi Nardi

    Leuk verhaal , mooie foto’s.
    Jullie lijken wel ontdekkinngsreizigers , zo leeg en stil is het daar .
    Bij foto 32 heb je het over torentjes die je niet mag bouwen , maar dáár dan weer wél ………….
    Wat voor torentjes zijn dat ?

  2. Heej zeiler Frits. Dit is “kaassie” voor een gemiddelde zeiler! Je hebt bakens. Die hebben een bepaalde vorm en daar kun je op vertrouwen. Nou, er zijn bepaalde landbakens, waar wij als “loper” in Noorwegen op afstappen. Het vervelende is, dat er ook mensen zijn, die steentjes neerleggen in alle onschuld en daarmee bakens bouwen die zeer afleidend zijn. Dáár waar je dus juist niet naar toe zou moeten lopen. De plek waar wij stonden op de foto, was het dus toegestaan, maar… een regel in Noorwegen is: blijf van de erkende bakens af! De stenen die zo’n baken vormen, liggen ook niet onschuldig in een bepaalde richting of gestapeld. Die liggen zó, dat zij er na windkracht 10 op de open vlakte óók nog liggen. Kortom: bouw geen onschuldige torentjes! Die bestaan niet (behalve op deze foto)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>