Home2017 BlogsNatte voeten van vishut naar vishut Log in

Comments

Natte voeten van vishut naar vishut — 2 Comments

  1. Dat is het ook. Nog uit de tijd dat de Noren met speren en een mes liepen. Zij legden takken over zo’n gat, joegen de rendieren door de vallei en dan hadden ze van de tientallen of zelfs honderden (er lopen er in het juiste seizoen écht zoveel!) er altijd een aantal die in het gat vielen. Ze noemen het netjes “grav”, maar het is een vangstmethode.
    Richting Folldal zit er ook één en daar staat een groot bord bij. Nadat je alle spieren uit jouw kuiten hebt gelopen, kom je bij dat vangstgat aan. Maar… waar wij liepen? Daar wijzen de Noren niet op het verleden. Dat is nog een actief jachtveld namelijk! Maar dan met geweren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>