Home2019 BlogsSofa te koop! Verplicht weekend-leesvoer!! Log in

Comments

Sofa te koop! Verplicht weekend-leesvoer!! — 2 Comments

    • Wij hebben het gelezen als: de ellende van die man druipt uit zijn verhaal. Ik vind het knap dat hij zijn verdriet en platte portemonnee heeft omgezet in humor. Hij laat openbaar (adres, mobiel en foto staan onder de advertentie) blijken, dat hij de koopziekte van zijn vrouw niet de baas kon. Een van mijn heftigste cli√ęnten als maatschappelijk werker heb ik gestimuleerd om zijn verhaal op papier te zetten. We kochten samen een schrift en pen en hij schreef. Toen zijn verhaal klaar was, mocht ik het als eerste lezen. Ik heb in de spreekkamer, waar hij bij zat, tranen met tuiten gehuild en daarna voor ons beiden een bakje koffie gehaald om op adem te komen. Toen “de deksel van de beerput was” moest hij opgenomen worden. Ik had gelukkig de plek op voorhand geregeld. Iedere vrijdag belde deze man mij daarna op, hoe het met hem ging. De psychiater belde ook: “Wat heb jij met hem gedaan? Ongelooflijk!” Nou, niet zo veel, mijn intu√Įtie gevolgd. Eerst een kussen van huis meegenomen, waar hij op mocht slaan als zijn agressie (lees intens verdriet) boven kwam, i.p.v. mij twee blauwe ogen te bezorgen. Tweede stap was dat schrift. Uiteindelijk kon hij weer thuis wonen en stopten de telefoontjes op mijn vrije vrijdag. Openbaar op FINN …. tja, maar ik hoop dat hij verder kan en zij een rijke kerel vindt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>