Home2019 BlogsTot slot: Domme Noor en Noorderlicht Log in

Comments

Tot slot: Domme Noor en Noorderlicht — 10 Comments

  • Schijnt Grote Beer door de film, Ron? Heb ik dat gemist? Oi, oi, oi. Schande voor zo´n natuurmens als ik, dat mij dat ontgaan is!

 1. Oooh, Tromsø…ik was al bang dat ik iets gemist had. We moeten naar het Noorden verhuizen hoor. Kijk iedere keer als het helder is (niet zo vaak helaas) naar de noorderlucht op zoek naar noorderlicht. Steeds tevergeefs…

  • Wij hebben het er ook wel eens over. Nog stiller, nog meer sneeuw. Hoewel, die sneeuwvlieger gaat alleen in midden Noord Noorwegen op. Aan de kust is het net als hier langs de kust: een gevecht van zout tegen sneeuw. Dan zou je diep fjordinwaarts moeten wonen, om die bak met teveel wind te ontlopen. Want het poeiert daar pittig! We kijken naar de NRK-afleveringen van https://tv.nrk.no/serie/der-ingen-skulle-tru-at-nokon-kunne-bu. Genoeg afleveringen vanaf verlaten plekken met fantastisch Noorderlicht! Het kan zo maar zijn dat AVINOR Harco ooit naar Bodø stuurt… de Noorderlichtpakkans is dan groot genoeg, toch?

 2. Bij Tromsø heb je genoeg sneeuw en vast ook plekken om te wonen waar je niet te veel last van de stormwind hebt. Bovendien is Tromsø een leuke stad en je hebt de Lyngen Alpen in de buurt. En het noorderlicht daar is inderdaad fantastisch. Heimwee!

 3. Haaaa, een Tromsø-liefhebber. Dank voor de tips! Wie weet… Tromsø is een grote Noorse stad, die we nog niet bezocht hebben. De sprong noordwaarts met de VW-bus vanuit Svelvik is een stuk korter dan vanuit Nederland. Dus wie weet, wat wij deze zomer uitspoken! Helaas is er zomers geen Noorderlicht. Die blijft staan op de bucket list 😉

 4. Prachtige foto,s
  Wat een mooi landschap met veel sneeuw en zon. Heerlijk genieten en dat in je achtertuin
  Wie doet je wat
  Hier meer regen en af en toe een zonnetje.
  Groetjes

 5. Troost je, Tjepje, het regent hier pijpenstelen sinds gisteravond! Een week rond het vriespunt. De sneeuw slinkt zienderogen! Voordat er dan boven weer løypes worden getrokken? We wachten af en duimen hard! Allemaal vreemde geluiden in huis, want we hadden nog geen echte regen gehad hier sinds half november.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>