Home2019 BlogsHartverwarmend Log in

Comments

Hartverwarmend — 2 Comments

  1. Wat een prachtige foto’s, ik kan me voorstellen dat je op pad moest.
    Ik krijg het idee dat dit gebied veel afwisselender en mooier skigebied is dan Rondane.
    Lekker dat jullie de luxe hebben van beide te kunnen genieten.

  2. Dat is zeker een luxe! Eigenlijk kunnen we in deze regio nog jaren skiën op andere løypes. In Svelvik, Selvik, Sande, Drammen, richting Oslo, zuidwaarts. Venabygd heeft óf lage boompjes óf ruige vlaktes. Als het waait meer windvang, als de zon schijnt bruinere wangen. Niet te vergelijken! In Venabygd gaan wij sneller “back country”, maar in de bossen, zoals hier, is dat niet handig. In deze regio moet je een bed in een DNT-hut reserveren! Dat wordt um niet voor ons, dat is net zoveel als “einde avontuur”. Het is juist spannend om te ontdekken met hoeveel mensen je in een hut overnacht. Ik heb de laatste keer in een slaapzaal overnacht met een paar Noren. Dat vond ik een avontuur op zich, met totaal vreemden. Maar dat is hier geen probleem. Je ziet vaker solisten, dan koppels. Net zoveel vrouwen als mannen, ook op ver gevorderde leeftijd… die mij inhalen! Maar… zij zijn met de ski´s in de wieg gelegd. We zagen gisteren op de NRK in Norge Nå, een special die NRK dagelijks uitzendt, dat een jongetje van twee jaar al was begonnen aan skischans springen! Geen grote hoogte, maar hij “hopt” wél. Met het grootste plezier. De Olympus maakt hier overuren. Het winterlicht is ook zó prachtig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>