Home2017 BlogsDrie jaar Muen / Tre år Muen Log in

Comments

Drie jaar Muen / Tre år Muen — 2 Comments

  1. De in je blog telkens terugkerende Muen nodigt wel uit om hem eens in het echt te zien hoor. De berg en het landschap eromheen zijn bijzonder imponerend en mooi. Dit jaar komt het er waarschijnlijk nog niet van, wellicht een andere keer.

    Doen jullie nog iets aan Koningsdag vandaag? Misschien dat ik het antwoord lees in een vorig blog, ik lees van voren naar achteren nu.

    • Koningsdag… we hebben er geen moment aan gedacht, totdat een 1e hilarische WhatsApp binnen kwam. Wilco en Christa (van de to språkreiser) zeilen in het hoge noorden en hebben zich oranje uitgedost. Toen viel het kwartje waarom de zeilclub EKIP gezamenlijk naar Texel is gezeild. Vrije dagen! Daarna stuurde zus Ina een oranje txt. Voor ons blijft het daar bij. Het voelt heel vreemd om midden in een integratieproces de Nederlandse vlag met oranje wimpel hier uit te hangen. Niemand begrijpt wat we daarmee bedoelen. Het klopt ook niet. Integreren is namelijk niet een “dingetje”, maar een pittig proces.
      We gaan morgen på tur met de internationale gemeenschap o.l.v. het Røde Kors. Vluchtelingen met aangrijpende verhalen die ineens dicht bij ons zijn gekomen en werkelijkheid zijn geworden. Terwijl wij hier vrijwillig zijn. Daarnaast Noorse vrijwilligers die ons in het proces van integratie met open armen opvangen. We verheugen ons op 17 mei! De vorige vierden we met Marco. Olympus maakte overuren, want ik vind bunad een traditie om te koesteren. Maar… ik loop nog wel apetrots op mijn gele klompen buiten te klepperen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>