Home2019 BlogsSchat? Het plafond moet gewit worden / Skatt? Taket må hvites Log in

Comments

Schat? Het plafond moet gewit worden / Skatt? Taket må hvites — 6 Comments

  1. Wij hebben zo’n tempo, dat we van enige warmte niks hebben gemerkt. Wel in korte broek geschilderd… anders wordt het waterige verf met al die zweetdruppels;-) Buiten koffie gedronken, daar maken we in alle hectiek tijd voor.
    Morgen de muren in de kamer. Makkie, vergeleken met dat plafond, om maar te zwijgen van het in elkaar sleutelen van die douche! PPPFFFFffff

  2. Een ge-olied team zijn jullie. Flink wat werk maar straks “moi an sitte” met een toegift van blåbær.
    Topteam.

    • Dat olie-deel komt van het vele verhuizen. Oefening baart kunst! We worden steeds handiger… maar we hopen toch echt dat de verfpotten en verhuisdozen straks opgeborgen kunnen worden! We hangen deze t.z.t. aan de naaldbomen rondom ons huis 😉

    • Wij zijn aardig georganiseerd bezig. Bakken met geld naar IKEA en naar de plaatselijke verfleverancier. Morgen een profi die een gat in de schoorsteen boort, zodat de kachel in de kamer kan worden aangesloten. Als de andere kachel voor beneden komt, mag hij nog een keer de boel grijs van het stof maken. Want het gat van de prachtig antieke Jotul die er nu staat, een snoepie van een kachel maar houtvreter, zit natuuuuuuurlijk op een andere plek dan de hybride kachel die nog landt. Gelukkig zit de huisraad nog in dozen. De rest (uitgestalde boel) zit sinds vanmiddag onder het plastic, zodat we ons niet suf poetsen nadat de kachel is aangesloten! De monteur gaat proefbranden. We hebben net een bak met hout gevuld op Strømmveien. Dan heeft hij mooi droog stookhout! Die Jotul? Die blijft. Die verhuist naar de hobbykamer. Of hij ook nog wordt aangesloten? We hebben namelijk twee stookkanalen, dus drie kachels kan best. Besluiten we vast volgend jaar nog wel. We stoken straks met twee kachels (pellet, hout), 1 warmtepomp en elektrische vloerverwarmingen her en der. Noren hebben het nooooooit koud, die stoken gewoon tot ze ‘s winters in een t-shirt in huis lopen. Een Noor merkte zondag op, nadat ik meelij had met de hoeveelheid regen tijdens een openluchtconcert: Ja, da må vi bare ta på riktig klær 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>