Home2022 BlogsHagens avlinger / Oogst uit eigen tuin Log in

Comments

Hagens avlinger / Oogst uit eigen tuin — 2 Comments

  1. Hoi Nardi, je houd vast veel zaden over die je niet in je eigen tuinen kunt gebruiken. Waarom begin je daar geen handel mee aan huis door er planten mee te kweken voor de verkoop en/of verkoop ook de zaadjes. Zet een kraampje bij je huis met een geldkistje en je hebt er bijna geen omkijken naar. Dat lijkt mij een goede handel en jullie tuin biedt daarvoor uitstekende reclame. Of geef je de zaadjes weg dan wel gebruik je de zaadjes voor je vrijwilligerswerk?

    • Hei Marjan! Ja inderdaad, teveel voor gebruik in eigen tuin. Een kraampje langs de weg is een goed idee, maar we wonen aan een doodlopende weg. Ik geef de zaden weg, bijv. aan de appelboer die wij helpen met de pluk. Hij en zijn vader houden ook bijen voor de bestuiving. Vooral de Vlasleeuwenbek is een magneet voor bijen! Hij was er erg blij mee. Ik geef ze ook weg als origineel zelfgemaakt kadoo, neem een voorraad mee naar de hut en sla een deel op. Donker en droog. Blijven jaren goed! Ik gebruik nog steeds zaden uit Nederland, zoals die van die Vlasleeuwenbek (du nieuwe voorraad!), Kaasjeskruid, Stokrozen etc. Zakjes zaad zijn hier peperduur. Zit amper iets in ook nog. Ik kocht een mengsel voor in het gras. Kwamen 6 bloemen uit voort. Je zou er bijna een vlag bij zetten! Ik heb er 6 stokjes bij gezet, zodat ik in 2023 weet waar deze 6 bloemen mogelijk opnieuw opkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>