Home2024 BlogsSnø til vann / Sneeuw als water Log in

Comments

Snø til vann / Sneeuw als water — 4 Comments

    • Nee, dat hadden wij ook niet en nog steeds verbazen wij ons over dingen die wij niet wisten. Een warme föhn in een put, dat verzin je toch niet?

  1. Bij ons in de buurt, zijn nu al zes ondergrondse waterleidingen gesprongen ondergronds. Vrijdagochtend hadden wij geen water tussen 4.30 en 8.30. Gistermiddag sprong de zoveelste leiding bij Gardenbroek, in het Straatje.
    Wellicht werkt de grond na de hevige regenval van afgelopen weken…Vitens heeft er knap werk aan!

    • Misschien is de volgezogen zó zwaar dat de leiding is gesprongen? Gelukkig woon je in Nederland en is het water terug in 4 uur! Ik vraag mij af hoelang dat hier zou duren. De grond is bevroren. Op de begraafplaats is het rustig, want er kan geen kist de grond in, totdat er dooi in de grond zit. Wat ze dan kunnen met een gesprongen waterleiding? Als de stroom uitvalt, bijv. omdat de rijp op de leiding (die nog bovengronds lopen) zo zwaar is dat deze afbreekt, kan het 1 tot 2 dagen duren (soms langer), voordat de boel hersteld is. Hopelijk blijft het niet zo nat in Nederland. Ook niet zo goed voor de dijken die volzuigen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>