Home2018 BlogsWarm onthaal op Strømmveien 226 Log in

Comments

Warm onthaal op Strømmveien 226 — 7 Comments

    • Het record “verhuiswagen uitpakken” is gebroken. De dozen staan daar waar wij deze verwachten. De grote stukken ook. De stapel bubbeltjesplastic groeit en groeit. Het huis krijgt kleur. De houtkachel helpt inpakpapier opruimen 😉

  1. Heel veel plezier in jullie tweede thuisland, Nardi en Harco, en succes met verder inburgeren, de papiermolen en het uitpakken. Jullie huis begint er al gezellig uit te zien. Ik zie vanzelf wel of mijn briefje/kaartje terugkomt, desnoods stuur ik hem nog een keer. Heerlijk om al sneeuw op de foto’s te zien, ik voel de roep uit het noorden. Misschien dat ik toch maar weer iets ga boeken naar Noord Noorwegen hoewel ik dat eigenlijk niet van plan was. Maar, ja… toch een beetje heimwee.

  2. Wij zagen net op het journaal, dat het in oost en zuid Noorwegen kouder is dan in het hoge noorden! Voordat je boekt, Marjan, controleer dan of er sneeuw ligt. Vorige winter zat ik tot mijn oren in de sneeuw op Solhaug en was er nog niks in Troms gevallen. We houden het postbusje in de gaten. Vandaag dikke vangst, dus “Posten” heeft waarschijnlijk begrepen dat er bewoners zijn op nummer 226

    • Ha lieve Tukkers! Het is inderdaad een mooie stek, zowel qua uitzicht als qua inhoud. Helemaal van hout, dus goed geïsoleerd. De warmtepomp staat op 19 graden. Voor ons warm genoeg. ‘s Avonds steken wij de fik in de houtkachel. Het vriest nog niet zó hard. Beetje vergelijkbaar met Nederland, ‘s nachts tussen de -1 en -4, overdag boven het vriespunt. De zon komt tegelijk op, maar gaat hier een uur eerder onder. Onze biologische klok is wat in de war van dat ene uurtje. Dan denken we dat het Journaaltijd (20 uur) is en dan is het nog maar 18 uur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>