Home2018 BlogsStengt på grunn av uvær Log in

Comments

Stengt på grunn av uvær — 2 Comments

 1. Ben nog steeds “stikjaloers ” om wat jij daar allemaal op jouw voederplank te zien krijgt .
  Blijf mooie plaatjes maken . Vinden we leuk .
  Hier heeft de kou toegeslagen onder de standvogels .
  Ik vond een dooie Pimpel naast de auto in de voortuin en een dooie Kool( mees) in de achtertuin .
  Wellicht waren de temperatuurschommelingen van de afgelopen twee weken wat te heftig voor ze . Twee weken geleden + 17 graden hier en de afgelopen dagen vroor het dat het kraakte bij windkracht 7 . En daar zit je dan met je pimpelmezenvrouwtje op een takje in het donker in de kou zonder eten en verwarming .Maar vanaf vandaag wordt het hier veel aangenamer en zal de lente aantreden , verwacht het KNMI en hoop ik .

  Ciao…..FRits
  Ciao…..Frits

 2. Wat sneu, die dode vogeltjes! Kou en wind, dat is een slechte combi! Ik kan langlaufen met -20° en het warm krijgen, maar vandaag met -5° mét wind? Nou, zie mijn blog van de 20ste maar. Bbbbrrrrrr. Ik ga mijn gevederde vrienden straks weer missen, hoor, Frits! Het dagelijks voederen levert drukte rond beide voederplanken op en… ik heb het idee dat die kleine gastjes mij herkennen. Zij vliegen vaak niet meer weg, maar wachten op een tak naast de plank, tot ik het zaad in de huisjes heb gegoten. De Pimpel en Kool leven hier in extreme kou. Ik heb Bert (nog) niet gevraagd wat een Barmsijs weegt, maar meer dan een paar gram is het niet. Dat overleeft hier bij -23°. Maar… ik vind het opvallend, dat er zo weinig Mezen zijn vergeleken met december/januari. Het aantal Barmsijsjes is toegenomen. Het aantal Dompappen en Mezen is afgenomen. Het wordt een week rond het vriespunt en dan weer kouder. Ik hoop dat ik geen dode vogeltjes te betreuren heb! Vandaag weer zakken met zaad gekocht en pinda’s. Die laatste eten ze alleen rond het vriespunt. Wordt het kouder? Dan zijn vetbollen en pinda’s blijkbaar niet eetbaar. Zo leer ik steeds wat bij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>